Koude pastasalade met spekje

Een koude pastasalade met spekjes is snel klaargemaakt. Het is een overheerlijke salade die bij een ieder goed in de smaak zal vallen. In de salade zitten onder meer tomaten, kruidenkaas en sla verwerkt. Het is een salade die je snel klaar kunt maken. De bereidingstijd voor de koude pastasalade met spekjes bedraagt ongeveer een kwartier. Daarna is het smullen geblazen. Lekker als lunch of bij de BBQ!
Ingrediënten:

  • 300 gram pasta;
  • 200 gram sla;
  • 3 tomaten;
  • 125 gram spekblokjes;
  • 5 eetlepels honing mosterd;
  • 3 eetlepels kruidenkaas;
  • 1 sjalotje

Bereidingswijze

Als voorbereiding dient de pasta gaar te worden gekookt. Doe dit zoals dit beschreven staat op de verpakking. Pak vervolgens een koekenpan en bak hierin de spekjes lekker goudbruin. Wanneer de pasta gaar is, kan je het water afgieten. Doe er dan meteen de dressing doorheen. De pasta kan namelijk aan elkaar gaan plakken. Laat vervolgens de pasta goed afkoelen. Ondertussen kan je het sjalotje en de tomaat in kleine stukjes snijden. Doe de tomaatjes, de spekjes, de sla door de pasta met dressing heen en doe de eetlepels kruidenkaas erbij. Serveer de pastasalade koud, dan is de pasta het lekkerst.

Tips:

Je kunt allerlei ingrediënten toevoegen ter garnering. Zo kan je denken aan reepjes ei, maar ook aan pijnboompitten. Je kunt het helemaal zelf uitproberen en zodoende kom je erachter wat je lekker vindt. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om eens een andere salade uit te proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koude pastasalade met zalm, geitenkaas of kip? Dat zijn stuk voor stuk overheerlijke koude pastasalades die het aanraden meer dan waard zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *