Fusilisalade met Tonijn

Het wordt weer warmer, en dan is het heerlijk om een snelle en frisse pastasalade op tafel te zetten. Met deze salade heb je binnen een half uur een gezonde en lichte lunch op tafel. Heerlijk voor het hele gezin.

Ingrediënten

• 200 gram fusilli
• Zout
• Rode paprika
• 1 rode ui
• 4 tomaten
• 200 gram tonijn op water uit blik

Bereidingswijze

We beginnen met het koken van water, met een vleugje zout. Voeg hierna de fusilli toe en laat deze ongeveer 10 minuten koken. Snij ondertussen de paprika, de rode ui en tomaten in kleine stukjes en zet deze in een schaaltje. Zodra de 10 minuten om zijn, kunt je de fusilli uit het kokend water halen met een zeef en deze laten afkoelen onder de kraam met koud water. Laat het vervolgens uitlekken. In de tussentijd kunt je de tonijn toevoegen aan het schaaltje met de ui en tomaat. Meng deze goed door elkaar heen. Pak nu een grotere schaal en leg daar de uitgelekte fusilli in. Voeg nu ook de inhoud van het schaaltje toe en meng alles nog een keer goed. Je kunt hierna de borden opdienen met uw overheerlijke tonijn pastasalade. Van deze salade kunnen zeker 4 mensen eten.
Bereidingstip

In veel gezinnen is het de moeder die de meeste maaltijden op tafel zet, waarna gezamenlijk gesmikkeld wordt van de maaltijd. Maar door er een gezinsactiviteit van te maken, betrek je ook de kids en misschien ook wel je partner bij het maken van de maaltijd. Het zal dan nog beter smaken en de sfeer nog meer ten goede komen. Is je partner geen keukenprins of princes? Geef dan makkelijke taken zoals bijvoorbeeld zelf pastasaus maken.

2 thoughts on “Fusilisalade met Tonijn

  1. Heerlijk en snel. Zelf heb ik een variatie met bosui ipv rode ui en zongedroogde tomaten ipv tomaten . Ook heel klein beetje knoflook

  2. Dank voor het recept. Nog een tip bij de tip: noem je kinderen eens bambini i.p.v. kids en en je maaltijdbeleving is echt Italiaans.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *